Határtalanul

Határtalanul pályázat- tanulmányi kirándulás hetedikeseknek Bánság- Bácska túra

Móricz Zsigmond Görögkatolikus Óvoda és Kéttannyelvü Ált. Isk.

 

Már 3. éve nyertük meg a határtalanul- tanulmányi kirándulás hetedikeseknek pályázatot.

Ebben az évben Romániában és Szerbiában jártunk 45 tanulóval. A kirándulás nagyon tanulságos volt, a diákok sok új ismerettel gazdagodtak.

Határtalanul !  előkészítő óra

2022.05.20.

  1. évben elindult a Határtalanul! pályázati projekt hetedikeseknek.

A programban 45 diák és 4 pedagógus vett részt.

A projekt témája: Bánság + Bácska, hajózási lehetőséggel a Kazán-szorosban.

Május 20-án előkészítő órát tartottunk, ahol Erdei Zsuzsanna tanárnő térképpel és képekkel illusztrált előadást tartott a Romániában illetve Szerbiában meglátogatandó helyek tájairól, történelméről, látnivalóiról. Diákjaink tájékozódhattak a Magyarország határain túl élőmagyarság létszámáról, az államhatáron kívüli elhelyezkedés történelmi okairól, a meglátogatandó települések magyarságának történetéről, jelenéről, az ottani lakosság etnikai összetételéről, a tanulmányi kirándulás részletes programjáról, a toleráns és kooperatív viselkedés szabályairól. Ezek után tanulóink az internet segítségével dolgozták fel az egyes résztémákat.

Határtalanul! értékelő óra

  1. 06.06.

Hazaérkezésünk után 2022. 06.06.-án megtartottuk a Határtalanul! tanulmányi kirándulásunk értékelő óráját, 45 diákkal és 4 pedagógussal.

Célunk volt a történtek áttekintése, a tanulságok levonása, az eredmények megfogalmazása, a külhoni magyarsághoz kapcsolódó ismeretek, a szerzett tapasztalatok iskolai keretek között történő megjelenítése.

Először Szabó János tanár úr lejátszotta a kirándulás alatt készült képekből összeállított videót. Közben lehetőségünk volt újra átélni az 5 nap alatt történteket. Ezt követően a 8 fős csoportokra osztott csapatok beszámoltak saját tapasztalataikról, élményeikről. Elkészítették a kirándulásról összeállított fotomontázst, saját kézzel rajzolt térképet, valamint összeállítottak az iskola

A Magyar Kormány támogatásával.

00000