Móricz morzsák

2021. július 20-án amikor görögkatolikus egyházunk Illés prófétára emlékezik iskolánk négy tanulója: Kicsák Atanáz, Kicsák Benjamin, Kicsák Dávid és Leontesz Zoltán tett ígéretet Budapesten, a Názáret Missziósház és Szent Arnold Lelkigyakorlatos Ház kápolnájában arra, hogy a Szent Gyermekség Műve tagjaként segíti kis imával, kis lemondással rászoruló gyermektársait.
A gyerekeket Bene Anasztázia Emese tanító néni, missziós animátor készítette fel és kísérte el a különleges alkalomra.
A gyermekmisszió Magyarországon már 12 éve működik. “Kis imával, kis áldozattal, gyermekek segítenek gyermekeknek.” Ez nem csak egy mottó, ez egy tudatos keresztény életforma is egyben. A missziós gyermekek fogadalmukban vállalják a napi rendszeres imát (Miatyánk, Dicsőség, Üdvözlégy) a nehéz sorsú, bajba jutott társaikért. Vállalják, hogy időközönként kisebb áldozatot is hoznak, pl. lemondanak egy fagyiról, csokoládéról, chipsről stb. és az árát felajánlják szegényebb társaik számára.
Ebben az évben 12 gyermek tett ígéretet, milyen érdekes, az apostolok is tizenketten voltak és a Szent Gyermekség Műve is 12 éve működik hazánkban. a gyerekek megkapták tagsági könyvüket, a zöld sapkát és a Missziós Rózsafűzért. A Missziós Rózsafüzér annyiban különbözik a mindennapi rózsafüzértől, hogy az egyes tizedek végzésekor egy-egy földrész missziójáért is imádkozunk. A Missziós Rózsafüzér “sokszínű” szemeiben a sárga tized Ázsiát, a kék Ausztráliát és a Csendes-óceáni szigetvilágot, a fehér Európát, a piros Amerikát, a zöld Afrikát jeleníti meg, a világot sokszínűségében is egységes alkotásként ábrázolja.
A Móricz Zsigmond Óvoda és Kéttannyelvű Általános Iskola falai között négy éve indult útjára a Missziós szellemiség. A gyerekekkel foglalkozásokat, gyűjtéseket szervezünk és a szemben lévő Idősek otthonába (második gyermekkorúakhoz) is gyakran ellátogattunk, amíg tehettük.
Ebben az évben Nógrád Megyei Reménysugár Egyesített Szociális Intézmény részére szervezett gyűjtést a Misszió. Iskolánk is bekapcsolódott „mondj le egy adag fagyiról” mottóval. Az összegyűjtött adomány – 60 000Ft – is átadásra került.
Bene Anasztázia missziós animátor