Móricz-hét – HŰSÉG HETE” – GÁLA

A Móricz-hét – „HŰSÉG HETE” keretén belül szerveztük meg GÁLA műsorunkat. Jelenlétével megtisztelte rendezvényünket Szocska Ábel atya, a Nyíregyházi Egyházmegye megyés püspöke, Illés Boglárka országgyűlési képviselő asszony, Kovács Sándor egyéni országgyűlési képviselő úr, dr. Hanusi Péter, Mátészalka város polgármestere, Torma Tamás alpolgármester úr, valamint a Nyíregyházi Egyházmegye, a társintézmények és a cégek képviselői is.

Ünnepi műsorunk első részében zenei – és néptáncos összeállítást láthattak a jelenlévők. Először Béltekiné Szívós Ágnes ének – zenetanár és a felső tagozatosokból alakult kórus előadásában hallgathatták meg a Boldogasszony Anyánk éneket. A művet hangszerelte Filep Erzsébet művésztanár, kísért a Szalka Consort Vonószenekari Egyesület.

Ezt követően újra az énekkar előadásában Kiss Kata: Magyarnak lenni jó dalát hallhattuk. Szólót énekelnek: Bugja Hanna, Bodnár Ágnes, Bodnár Eszter, Kolozsvári Diána.

Gála műsorunk 2. részében időutazáson veszünk részt. Visszatekertük a történelem kerekét és egy Sámán segítségével visszarepültünk a magyar történelem dicsőséges és zivataros éveibe. Történelmi korok elevenedtek meg a gyerekek zenés produkcióin keresztül a honfoglalástól 1956-ig. A zárókép magas színvonalához Kiss Ágnes, Kertes Fruzsina és Baksa András helyi előadóművészek éneke is hozzájárult.  

A program a TOP-7.1.1.-16-H-ESZA-2019-01008 projekt támogatásával valósult meg.