A CSILLAGÁSZAT ÉS A LEGO – pályázati felhívás

  • lego-1
  • lego-3
  • lego-4
  • lego-6

A CSILLAGÁSZAT ÉS A LEGO – pályázati felhívás

A jelenlegi különleges helyzetben iskolánk Coolstarz csillagászati szakköre nem a megszokott módon de ugyanolyan lelkesedéssel folytatja működését. Elsősorban a közösségi média lett a virtuális találkozások színtere, ahol napi szinten nézhetünk együtt érdekes természettudományos előadásokat, olvashatunk jobbnál jobb cikkeket, hetente egyszer pedig videochatelhetünk is.

A legújabb projekt, ami mögé mint Coolstarz csillagászati szakkör szívesen beálltunk, az a Bakonyi Csillagászati Egyesület felhívása egy lego űrhajó építő versenyre. Megtisztelő számunkra, hogy egy neves csillagászati egyesület pályázatát tolmácsolhatjuk.

Szeretettel szól tehát a felhívás minden szakkörös és tiszteletbeli szakkörös ( azaz minden egyes móriczos ) gyereknek , szeretettel buzdítunk Titeket a részvételre!

Legózni jó, és akinek kedve van, építsen diorámát, makettet valamilyen csillagászattal illetve űrkutatással kapcsolatban és küldje el a megadott oldalra!

( link a cikk alján megtalálható ).Minden beküldött pályamunka meg fog jelenni mind a Bakonyi Csillagászati Egyesület mind a CoolstarZ csillagászati szakkör facebook oldalán is.

Így történt az első két pályamunkával is, amiket Sághi Virág és Varga Zétény első bé osztályos tanulók küldtek be és megnézhetőek mindkét fórumon.

Tehát kedves csillagászatot szerető tanulók, legózásra fel!

https://www.facebook.com/bakonyicsillagaszatiegyesulet/

https://www.facebook.com/groups/480724435762185/